Jasper-vervolg-slider-1 Jasper-vervolg-slider-5 peugeot_3008_1605styp_215_jpg Jasper-vervolg-slider-3

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

We kennen het allemaal, zo midden in de zomer bij 30 graden nog even iets halen, en dan stap je in je oververhitte auto die wel tot 65 graden kan zijn binnen.

 

Hoe fijn is het dan om te genieten van je airco, maar hoe werkt dit nu precies en wat moet je doen om te blijven genieten van dit fantastische accessoire dat nu bijna standaard is op elke auto?

 

Allereerst is de airco een extra accessoire bij de auto en moet dus ook apart onderhouden worden, het geheel is gebaseerd op gecondenseerde lucht die afkoelt en dan via een luchtstroom als koele zelfs koude lucht naar binnen in het interieur blaast, we kennen dan de normale airco met een aan en uit knop waardoor er koude lucht naar binnen stroomt en de geregelde ofwel climatronic waarbij via kleppen geregeld een aangename lucht naar binnen stroomt die je van te voren regelt via een thermostaatknop.

 

Er zijn echter wel enige wetenswaardigheden die dit accessoire nog aangenamer maken in het gebruik, zo is het altijd beter als de auto oververhit is eerst alle ramen te openen en zo het interieur al flink af te koelen, daarna hoeft de airco niet meer zo hard te werken en dat kost minder brandstof, dan kun je ook nog als je de ramen sluit de recirculatieklep 1 a 2 minuten bedienen waardoor de binnenlucht sneller afkoelt. Daarna zet je de kleppen gericht naar boven open zodat de koude luchtstroom circuleert en de warme lucht die opstijgt zo snel mogelijk afkoelt.

 

Om dit allemaal zo goed mogelijk te laten werken moet je wel je interieurfilter het beste elk jaar verwisselen en de airco een onderhoudsbeurt te laten ondergaan minimaal elke drie jaar, want ook het koudemiddel, dat zorgt dat het systeem werkt, neemt elk jaar met zo’n 10 a 15 % af. Vul je dat niet op tijd bij kan je hele systeem kapot gaan met een dure reparatie ten gevolge.

 

Uiteraard verzorgen wij het geheel van onderhoud en reparatie voor u. (voor elk merk auto)

 

We onderscheiden dan een reiniging en/of geurbehandeling die nodig is als er onaangename geurtjes via de airco het interieur in komen dit ten gevolge van bacteriën vorming, waarbij wij de bacteriën vernietigen en het geheel voorzien van een aangename geur,                dit verzorgen wij reeds vanaf  € 59,-

 

Of een complete onderhoudsbeurt voor de airco hierbij worden de aandrijfriem, filterdroger, elektromagnetische koppeling gecontroleerd, het interieurfilter vervangen koudemiddel en PAG olie bijgevoegd en een visuele inspectie op lekdichtheid uitgevoerd,             voor een vanaf prijs van  € 79,- (en het aantal gram koudemiddel)

 

Of alleen bijvullen vanaf € 39,- (exclusief koudemiddel)

 

Maak snel een afspraak 046-4209090

Of klik even hier indien u meer informatie wenst en u wordt teruggebeld.

Actueel

Aangesloten

bovag-aangesloten-zijbalk

logo liggend hetautoservicenetwerk
jasper

Windraak 29, 6153 AC Munstergeleen
Tel: 046-420 9090

info@autobedrijfjasper.nl

staticmap

Social Media

Volg ons ook op Facebook

  icon-facebook

PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom PCA?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

PCA nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig